Spring Sale! Get a year of AllTrails Pro for only $14.99
Get Started
Help keep our trails and parks open during COVID-19 by committing to social distancing. Some trails or park services may be closed so check with local authorities before heading out.
Learn more

Menir is a 8.5 mile point-to-point trail located near Castelo de Vide, Alentejo, Portugal that offers the chance to see wildlife and is rated as moderate. The trail is primarily used for hiking, walking, running, and nature trips.

Distance: 8.5 miles Elevation Gain: 682 feet Route Type: Point to Point

hiking

nature trips

walking

running

views

wildlife

In de omgeving van Marvão liggen 'antas' (hunnebedden), die dateren tussen 4.000 en 2.000 voor Christus. Antas bestaan uit enkele rechtopstaande stenen met een horizontale afdekplaat waar vroeger lichamen met gereedschappen, kunstvoorwerpen en wapens werden begraven. Er loopt een 30 kilometer lange autoroute langs de antas en megalieten in deze streek. Ten zuiden van Marvão ligt de Romeinse opgraving Ammaia, waar u ook een museum vindt. De menselijke aanwezigheid in deze streek is gedocumenteerd vanaf het Paleolithicum. Dit komt het best tot uitdrukking in de Grot van Escoural. Een bezichtiging moet vooraf gegaan worden door een afspraak bij het Interpretatiecentrum, gelegen in het dorp Escoural. De tijd waarin de megalithische cultuur haar hoogtepunt beleefde ligt tussen het IVe en IIIe millennium v.C.. In heel de regio zijn honderden monumenten geïnventariseerd. Het land intrekken om hunebedden, cromlechs (groep van staande stenen) en menhirs (één enkele staande steen) te ontdekken, is één van de meest dankbare ervaringen die je in de Alentejo kunt beleven. Aan te raden is om in Castelo de Vide een bezoek aan het Megalithisch Interpretatiecentrum, aan, dit is gehuisvest in een voormalige kruidopslagplaats van het kasteel van Castelo de Vide. Een bezoek aan het Hunebed van Melriça, het Megalitisch Park Coureleiros (Hunebed 2) en de Menhir van Meada. Ook een bezoek aan Aldeia da Mata (Crato/Flor da Rosa) het Grote Hunebed van Tapadão , één van de mooiste en best bewaard gebleven van de Alentejo. Deze wandeling voert je langs enkele antas en menirs.

20 days ago

I only walked about the first 3 miles of the trail to the Parque Megalítico dos Coureleiros and then retraced my path. Didn't see any menirs but did see dolmens.