Lake Loop Around Paterswoldsemeer and Frieseveense Plas

moderateYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow Star(7)
Groningen, Groningen, Netherlands

Lake Loop Around Paterswoldsemeer and Frieseveense Plas is a 7.9 mile loop trail located near Groningen, Groningen, Netherlands that features a lake and is rated as moderate. The trail offers a number of activity options.

Length7.9 miElevation gain334 ftRoute typeLoop
Kid friendlyHikingNature tripsWalkingBird watchingRunningLakePartially pavedViewsWildlife
Description
Waypoints (1)

Het Paterswoldsemeer is een favoriete recreatieplek in Nederland. Het meer leent zich uitstekend voor verschillende activiteiten, van wandelen tot zeilen. Deze route neemt je helemaal om het Paterswoldsemeer en de Frieseveense Plas, je komt langs oude boerderijen en een typisch Hollandse windmolen. Mocht je de route te lang vinden, kan je de Frieseveense Plas overslaan en de brug nemen om een aantal kilometers af te snijden. Dit deel van de route is ook prima per fiets of op skates te doen.

Weather
UV Index
Daylight
Reviews (20)
Photos (426)
Activities (19)
Completed (18)
View user's profile page
Ovidijus V.
Yellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarFebruary 23, 2020
Hiking

Nice trail. Most of the path is asphalt or beton. About 1km is going on a muddy surface (better to have suitable shoes or go around, it lasts in aprox 5 to 6 km of distance).

View Ovidijus's activity
View user's profile page
Petra Kasper
Yellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarFebruary 10, 2020
Hiking
First to Review

Great trail. Some parts were a bit muddy, but very doable! Enough resting places on the trail.

View user's profile page
Jorgen van der Velde
Gray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarDecember 25, 2014

Rondje PWM op eerste kerstdag, met mooi weer.

View Jorgen's activity
View user's profile page
Jorgen van der Velde
Gray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarMay 24, 2014

Rondje Paterswoldsemeer/Friescheveen, met zon, regen en onweer. Kicken! Na afloop zwemmen in de Hoornscheplas

View Jorgen's activity
View user's profile page
Jorgen van der Velde
Gray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarDecember 15, 2013

Paterswoldsemeer, Kluivingsbos, Bos De Braak, Friescheveen. Gelogd met de GT820Pro

View Jorgen's activity
View user's profile page
Jorgen van der Velde
Gray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarDecember 8, 2013

Rondje Paterswoldsemeer en Friescheveen. Gelogd met de GT820Pro

View Jorgen's activity
View user's profile page
Carola de Poel
Gray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarMay 26, 2013

Vandaag was Anneke onze inspirator en ze had een aantal hele leuke spelletjes bedacht. Om te beginnen hebben we eerst een rondje rondom het Paterswoldsemeer geskate tot de parkeerplaats bij de Hoornse Plas (10 km).   Alhoewel we dat rondje veel vaker skaten blijft het toch altijd een mooie route, zeker langs de Hoornsedijk. Bij de parkeerplaats aangekomen legde Anneke uit wat de bedoeling was van het eerste spelletje. De groep werd in 2 teams verdeeld en iedereen kreeg een stok. Met die stok moesten we plastic ringetjes aan elkaar doorgeven. De uiteinden van de stok moesten dus tegen elkaar worden gehouden en dan moest het ringetje van de ene stok naar de andere overgeheveld worden.   De eerste persoon haalde een ringetje uit een bakje gaf dat door aan de 2e persoon, die het vervolgens doorgaf aan de 3e persoon etc., de 4e persoon moest het ringetje dan tot slot op een spijker op een houten bord deponeren.   Het team waar ik in zat had een behoorlijke voorsprong totdat ik het allerlaatste plastic ringetje liet vallen toen ik niet oplette terwijl ik richting Ronald reed om het door te geven. Vervolgens ging het bij de volgende poging nog weer mis, toen lieten Hans en ik het ringetje vallen tijdens het overhevelen. Zenuwslopend, maar we hebben toch nog gewonnen! ;)   Het volgende spelletje was een soort memory. Anneke had allerlei afbeeldingen van sleutels en elk team kreeg steeds 2 afbeeldingen te zien en vervolgens moesten we naar een andere plek skaten om daar dezelfde afbeeldingen te zoeken en mee te nemen ter controle. Wij waren opnieuw aan de winnende hand, maar op het laatst zoefde Arno van het andere team ons nog net voorbij en hadden zij gewonnen! :)   We zijn vervolgens koffie gaan drinken bij het altijd gezellige Elanderhus!

View Carola's activity
View user's profile page
Carola de Poel
Gray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarMay 27, 2012
Walking

Wegens een gebroken elleboog kon/durfde ik vandaag niet mee doen met de Inline Zondagclub, maar ik had besloten te gaan wandelen in de tijd dat zij zouden skaten. De skaters zouden pauzeren bij het Elanderhûs en we zouden proberen elkaar daar weer te treffen.   Ik maak vrijwel altijd erg veel foto's onderweg en het fotograferen met mijn linkerhand kostte extra veel tijd, dus het duurde allemaal wat langer dan ik had gedacht. Mede doordat ik een paar keer een bekende tegenkwam en even bleef kletsen. Toen ik ergens een stuk hoopte af te snijden en daardoor ook nog een mooiere route verwachtte te lopen bleek ik bij het water aangekomen helaas niet verder te kunnen, het pad liep naar een huisje aan het meer, dus toen ben ik dezelfde weg teruggelopen.   Mijn schoenen begonnen steeds meer te knellen en toen ik eenmaal bij het Elanderhûs was aangekomen waar de skaters net aan hun 2e drankje waren begonnen heb ik ze uitgedaan en ook niet weer aangetrokken, de laatste kilometers heb ik op blote voeten terug gelopen. Best lekker, ware het niet dat mijn voetzolen eenmaal thuis toch niet meer zo jofel aanvoelden en ik ook een aantal blaren ontdekte! ;-)   De wandeling zelf was overigens erg leuk en de natuur prachtig en ik genoot volop van het warme weer. Het laatste stuk kwam mijn vriend Hans me tegemoet lopen en hebben we nog even gezellig samen gewandeld.

View Carola's activity
View user's profile page
Carola de Poel
Gray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarFebruary 26, 2012

Verhaal volgt nog!

View Carola's activity
View user's profile page
Carola de Poel
Gray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarNovember 27, 2011

Ronald was onze inspirator vandaag en zoals gewoonlijk had hij weer een creatieve les bedacht. :-) De bedoeling was om een wat langere tocht te rijden, maar wegens het regenachtige weer met veel wind werd ter plekke besloten om een rondje rondom het Paterswoldsemeer te rijden en onderweg een aantal oefeningen te doen. Alle oefeningen waren gekoppeld aan het thema 'De financiële crisis in Europa'. Zo was er een oefening waarbij de rijkere landen de armere landen moesten steunen door de groep skaters (armere landen) voort te duwen. En moesten we vragen beantwoorden over de begrotingstekorten van de diverse landen en mochten we springen op skates om de (met krijt op de grond getekende) begrotingstekorten te overbruggen. Een aantal skaters maakten daarbij spectaculaire sprongen! Ik kwam zelf slechts een paar centimeter omhoog. ;-)   Bij het Elanderhuys hebben we pauze gehouden en zaten daar lekker warm bij de open (gas-) haard. Vervolgens reden we langs een stuk nieuw aangelegd fietspad langs de Hoornse Plas terug naar ons startpunt. Het waaide flink en het stuk over de betonnen dam was daardoor best even spannend omdat je bijna het water ingeblazen werd. Gelukkig lukte het iedereen om droog over te komen!   http://connect.garmin.com/activity/131353509

View Carola's activity
View user's profile page
Carola de Poel
Gray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarOctober 9, 2011

Mede wegens de 4 mijl waaraan sommige skaters van de Inline Zondag Club vandaag deelnamen waren er nogal veel afmeldingen en werd er met een klein clubje van 4 personen geskate.   We besloten een rondje rondom het Paterswoldsemeer te rijden en ik heb gevraagd of ze me de sleepstop wilden uitleggen/leren zodat ik daarmee kan gaan oefenen.   Mijn conditie liet vandaag wat te wensen over, toen ik op de fiets zat richting Hoornsemeer merkte ik al dat mijn benen slap voelden en ook met skaten had ik even geen power. Dat gaf verder gelukkig niet, ik bleef daardoor wat achter, maar niet in mijn eentje, want zowel Hans als later Jellie pasten hun tempo op mijn tempo aan. En de andere twee wachten na een tijdje dan even. :-)   Voor het oefenen van de sleepstop zijn we even van de route afgeweken en naar een parkeerplaats in Haren geskate, waar we alle ruimte hadden om te oefenen. Nou ja waar ik kon oefenen, want de anderen kunnen de sleepstop al jaren! ;-)   Arno heeft me uitgelegd en laten zien hoe ik de sleepstop moet doen en waar ik daarbij op moet letten. Later gaven Hans en Jellie ook nog waardevolle aanvullingen. Het lukte nog niet echt, maar het begin was er en in theorie snap ik hoe het moet, dus ik moet het gewoon af en toe eens oefenen.   Na de skatetocht hebben we buiten op het terras van een café nog even gezellig een drankje gedronken.   Geen spectaculaire tocht dit keer, maar toch lekker even bewogen en weer wat geleerd! :-) 11,3 km (+ ongeveer 1,5 km die ik ben vergeten te loggen).

View Carola's activity
View user's profile page
Hanneke Versteeg
Yellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarOctober 23, 2020
Hiking
View Hanneke's activity
View user's profile page
Liza Jones
Yellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarSeptember 12, 2020
Hiking
View Liza's activity
View user's profile page
Tadas Gargasas
Yellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarMay 9, 2020
Hiking
View Tadas's activity
View user's profile page
Antonia Kaiser
Yellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarMarch 21, 2020
Hiking
View Antonia's activity
View user's profile page
Monica Praamstra
Yellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarYellow StarJanuary 25, 2020
Hiking
View Monica's activity
View user's profile page
Dirk Jan Lekkerkerker
Gray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarMarch 14, 2017
Hiking
View Dirk Jan's activity
View user's profile page
maps 2share
Gray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarSeptember 19, 2012
View maps's activity
View user's profile page
Carola de Poel
Gray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarSeptember 16, 2012
View Carola's activity
View user's profile page
AllTrails User
Gray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarGray StarJuly 29, 2010
View AllTrails's activity