Help keep our trails and parks open during COVID-19 by committing to social distancing. Some trails or park services may be closed so check with local authorities before heading out.
Learn more

Koberbachtalsperre is a 5.6 mile loop trail located near Crimmitschau, Saxony, Germany that features a lake and is rated as moderate. The trail is primarily used for hiking, walking, trail running, and nature trips.

Distance: 5.6 miles Elevation Gain: 780 feet Route Type: Loop

hiking

nature trips

walking

running

lake

partially paved

views

De Koberbachtalsperre is een dam in het noordwesten van het district Zwickau in de deelstaat Saksen, vlakbij Hotel Schloss Schweinsburg in Schweinsburg- Culten (Neukirchen) waar ik logeerde. Hij is ontworpen en gebouwd voor de huishoudelijke watervoorziening en is nu ook ter bestrijding van overstromingen en recreatie. De dam is genoemd naar het gelijknamige riviertje Koberbach. De dam van de stuwdam Koberbach is een soort dijk met een hellend binnenste afdichting van klei. De dam werd gebouwd tussen 1926-1929. De bouwkosten voor een bedrag van 4,2 miljoen mark werden betaald door de verkoop van aandelen en door middel van productieve werkverschaffing van het enorme aantal werkelozen. Het was de eerste moderne Erdschüttdamm van Duitsland. De dam heeft een pre-dam, die werd gebouwd in 1972. Je loopt over deze dam over de dijk kun je niet lopen want die is afgesloten. Op het ontstane meer wordt veel gesport, zoals zwemmen, zeilen en duiken. Het meer is een officieel zwemwater. Er is ook een boot huren, kamperen, diverse eetgelegenheden en een openlucht bioscoop. Het jaarlijks hoogtepunt is sinds 2010 Koberbach Triathlon die in en rond het meer wordt gehouden. Ik kreeg deze wandeling van de receptioniste van het hotel, maar deze beschrijving klopte totaal niet. Ik heb hem nu aangepast,zodat ie wel klopt. Het eerste deel is een mooi stuk, maar na de stuwdam loop je over druk bereden provinciale wegen terug naar het hotel. Onderweg kwam ik erachter dat je ook rond het stuwmeer kunt lopen (wat trouwens ook de route van de triathlon is). Je moet dan na de dam van de route af richting een bruggetje en slaat direct LA en komt dan op een pad langs het meer, aan het eind kom je uit bij de pre-dam neem nu dezelfde weg terug naar het hotel zoals je gekomen bent. Dit lijkt mij veel aantrekkelijker. Nog een laatste opmerking. Tijdens mijn wandeltocht werd er druk gewerkt een een nieuwe weg die ik op 2 plaatsen moest oversteken. Hoe die weg er nadat die klaar is er uit zal zien is mij niet bekend. Misschien moet je dan toch iets anders lopen als hier staat aangegeven.

No one has reviewed this trail yet. Be the first!