Purmerland est un sentier en boucle de 8.2 kilomètres situé près de Purmerend, North Holland en Pays-Bas. Le sentier longe une rivière et sa difficulté est évaluée comme modérée. Le sentier offre plusieurs activités.

Distance: 8.2 km Dénivelé: 66 m Type d'itinéraire: Boucle

randonnée

activités en pleine nature

balade

ornithologie

course à pied

rivière

vue panoramique

faune

Trek er een paar uur op uit naar het vrij nieuwe recreatiegebied ten zuiden van Purmerend. In Groengebied Purmerland is het volop genieten van het vogelrijke veenweidegebied met ruig grasland, bloemrijk grasland en weiland. Weidevenne is een nieuwbouwwijk en Vinex-locatie in Purmerend, gelegen ten westen van het Noordhollandsch Kanaal tegenover de wijk De Gors. De hoofdzakelijk uit laagbouw bestaande wijk Weidevenne bestond in november 2007 tien jaar Vanaf station Purmerend Weidevenne gaat de route langs de buitenrand van een woonwijk naar de laarzenpaden. Ruim 2 km loop je dwars door de weilanden en over de vele bruggetjes. Er is lage begroeiing, daardoor zijn er prachtige vergezichten. De overige kilometers gaan over gras- en schelpenpaden en rustige landweggetjes. 

De wandeling is het hele jaar prima te wandelen. Omdat er veel gebruik gemaakt van graspaden is het verstandig om een droge dag uit te zoeken. Je loopt door weilanden die ook worden gebruikt door koeien en schapen, ook moet je af en toe over een hek(met trappetje) klimmen. Dus als je daar niet van houdt, moet je hem niet lopen. De route voert je naar Purmerland een dorp in de gemeente Landsmeer. Het ligt net ten zuiden van Purmerend. Hoewel de tegenwoordige grootte het niet zou doen vermoeden, was Purmerland ooit een belangrijke plaats. De man die centraal in het licht op de Nachtwacht van Rembrandt staat is Frans Banning Cocq. Hij was burgemeester van Amsterdam, Heer van Purmerland en Ilpendam en kasteelheer van Ilpenstein. Deze plaatsen waren in de Gouden Eeuw de graanschuur van Amsterdam, omdat er vruchtbare grond ter beschikking was door het ontwateren van het veen. Tenslotte kom je langs Restaurant de Boffert en loop je vandaar weer door naar Station Purmerend Weidevenne.

Personne n'a encore laissé d'avis sur cette randonnée. Soyez le premier !